vrijdag 11 juli 2014

Kravtsjoek: de Krim komt straks op de knieën terug

Het zal niet zo lang duren of de inwoners van de Krim vragen ons om terug te mogen komen in Oekraïne. Dat zei oud-president Leonid Kravtsjoek vanmorgen tijdens een bijeenkomst in Warschau over de crisis in zijn land. "Ze hebben sinds de annexatie door Rusland een beroerd leven en daar krijgen 3 miljoen inwoners van de Krim snel genoeg van'', aldus Kravtsjoek.

Hij voorziet vooral problemen omdat de Russische regering van plan is om het schiereiland tot een eigen variant van Las Vegas te maken met casino's om financieel draagkrachtige toeristen te lokken. "Tuig uit Tsjetsjenië en Rusland zullen hun deel van de buit willen hebben en elkaar gaan vermoorden voor een paar centen.''

Kravtsjoek voorziet dat in zo'n situatie de plaatselijke hotels en de gezondheidscentra, maar ook de bevolking er onder te lijden krijgt. ''De Krim wordt een duister gat'', meent de oud-president die er aan toevoegde dat de situatie voor de bevolking nu al slecht is vanwege een voedseltekort, zoals de lege winkels laten zien.

Bron: ZIK

Geen opmerkingen: