zondag 6 juli 2014

Hevige gevechten uitgebroken in Loehansk




Het Oekraïense leger heeft de aanval geopend op enkele honderden pro-Russische separatisten die zich in flatgebouwen nabij een treinstation en een busstation aan de rand van de stad Loehansk zouden bevinden. Het busstation zou door artillerievuur volledig zijn vernield.

Burgemeester Sergei Kravtsjenko heeft de inwoners van Loehansk hebben opgeroepen binnen te blijven en niet in paniek te raken. Volgens het leger hebben de rebellen artilleriegeschut ingezet tegen het leger, waarmee de naburige woonwijk wordt beschoten.

Het Russische persbureau Itar-Tass meldt op basis van informatie van de Volksrepubliek Loehansk dat de stad door het leger beschoten wordt met raketten. 'Er staan diverse gebouwen in brand. Er zijn veel ambulances onderweg om gewonden te helpen.' De bewoners van dit stadsdeel zouden in schuilkelders zitten of op de vlucht zijn voor het geweld. Ook bij het vliegveld van Loehansk zouden zware explosies te horen zijn.
Volgens Itar-Tass beschiet het leger de plaats Krasnodon en de grenspost Izvarino die in handen is van de rebellen. Ook bij de plaatsen Metalist en Krasni Jar wordt gevochten. In de stad Loehansk zou een handtekeningenactie begonnen zijn om secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties te vragen dat die de regering in Kiev opdraagt om te stoppen met vechten.

Bronnen: InfoResist, Itar-Tass

Geen opmerkingen: