donderdag 10 juli 2014

Drie militairen gedood bij aanvallen rebellen

Drie Oekraïense militaren zijn afgelopen etmaal gedood en 27 raakten gewond bij gevechten met rebellen die wegversperringen van het leger aanvielen. Intussen zijn 173 soldaten gedood, 446 soldaten gewond bij het geweld sinds begin maart in het oosten en zuiden van het land.

Bij de stad Moeratove (Loehansk) kwam rond middernacht een legertruck onder vuur te liggen. Een militair werd gedood en er vielen drie gewonden. De rebellen gebruikten een granaatwerper en machinepistolen bij een wegversperring elders in de provincie Loehansk. Hier vielen geen slachtoffers. Een rebel werd gevangen genomen.

Bij een aanval op een infanterie-eenheid van het leger bij Siversk (Donetsk) raakten twee soldaten gewond. Een legertank werd beschadigd. Aan de kant van de rebellen viel een onbekend aantal slachtoffers. Een pantserwagen van het leger werd opgeblazen door een landmijn bij Tjervona Zoria. Daarbij kwamen twee militairen om en raakten zes gewond. 
Zeven gewonden, waaronder twee ernstig, waren er afgelopen nacht bij een aanval van rebellen op een legereenheid in de grensplaats Dofzjanski. Vier van de gewonden zijn grenswachten.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: