woensdag 16 juli 2014

Bisschoppen Oekraïne roepen op tot vrede

De bisschoppenconferentie van Oekraïne heeft in een korte verklaring haar diepe bezorgdheid over de aanhoudende gewapende conflicten in het oosten van het land uitgedrukt. Ze betreurt het verlies aan mensenlevens, in het bijzonder van zoveel jonge mensen. 'In naam van de clerus en de leken van de katholieke kerk van Oekraïne bieden we onze christelijke deelneming aan de ouders, familie en vrienden van de slachtoffers aan. In verdriet knielen we voor hen die hun leven hebben gegeven voor de verdediging van het vaderland.'

De katholieke bisschoppen drukken hun gelovigen op het hart hun vertrouwen in God niet te verliezen. 'Zelfs in de meest complexe en onvoorziene omstandigheden heeft God het beste met ons voor.' De bisschoppen richten zich ook tot Maria en bidden tot 'de Moeder van de vrede en de verzoening voor het staken van dat de vijandelijkheden in Oekraïne en daar waar spanningen met militaire middelen worden opgelost'.

De bisschoppen wijzen er in hun verklaring ook op dat ondanks de zware gevechten en de groet onveiligheid heel wat katholieken op bedevaart blijven trekken naar heilige plaatsen in Oekraïne zoals Letitsjev, Berditsjev en Bilshivtsi, om er 'te bidden tot God voor een leven van genade in de waarheid, in de vrede, in wederzijds begrip en vergiffenis voor alle inwoners van ons land en onze buren'.

Bron: Kerknet.be

Geen opmerkingen: