dinsdag 8 april 2014

Vechtpartij in parlement na kritiek van communist

Parlementsleden van de Communistische Partij en Svoboda zijn vanmorgen op de vuist gegaan nadat de communistische fractievoorzitter Petro Simonenko de nationalisten er van beschuldigde dat zij de hand hebben in de huidige onrust in het land. Volgens Simonenko hebben de inwoners van de oostelijke provincies duidelijk gemaakt dat zij gehoord willen worden en dat zij willen praten over federatievorming, maar de autoriteiten willen niet naar ze luisteren.

De nationalisten hebben het voorbeeld gegeven hoe het bezetten van overheidsgebouwen tot succes kan leiden, aldus Simonenko. ''Ze hebben zich meester gemaakt van de staatsveiligheidsdienst, van de politie en ze namen wapendepots in bezit. Daarom zijn er nu duizenden wapens in handen van nationalistische bendes.''

Daarmee spelen ze volgens de communist Rusland in de kaart. ''Dit is niet het Amerikaanse scenario, maar dat van Rusland om Oekraïne op te delen en een einde te maken aan onze onafhankelijkheid.'' Na deze woorden probeerden parlementsleden van Svoboda en enkele onafhankelijke parlementariërs Simonenko van het spreekgestoelte te duwen, waarna een handgemeen ontstond. Daar deden vijftien parlementsleden aan mee. De tv-zender van het parlement onderbrak de live uitzending enige tijd.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: