zaterdag 5 april 2014

Tavria en FC Sevastopol maken voetbalseizoen af

Het is onduidelijk in welke competitie de voetbalteams van Tavria uit Simferopol en FC Sevastopol thuis horen na de Russische annexatie van de Krim. De Oekraïense voetbalbond zegt dat er geen sprake van is dat beide clubs toestemming hebben om in de Russische competitie uit te komen.

''Als ze die overstap uit zichzelf maken, dan komen ze daar niet ver mee. Het zijn Oekraïense clubs en dus horen ze bij ons te spelen'', aldus voorzitter Anatoli Konkov van de Oekraïense voetbalbond FFU. De voorzitters van beide clubs hebben verklaard dat zij het lopende seizoen in de Oekraïense competitie af willen maken. De thuiswedstrijden worden niet op de Krim gespeeld.

De Europese voetbalbond UEFA zegt nog geen officieel verzoek te hebben gehad om Tavria en Sevastopol over te laten gaan naar de Russische competitie. ''De situatie verandert met de dag. Daarom nemen wij geen standpunt in. Krijgen we een officieel verzoek, dan bekijken we wat we daarmee aan moeten. We hopen natuurlijk dat het in der minne geschikt kan worden.''

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: