donderdag 10 april 2014

Porosjenko ruim op kop in nieuwe peiling

Petro Porosjenko gaat ruim aan de leiding in een nieuwe opiniepeiling van de onderzoeksbureaus Rating en Razoemkov. Het onafhankelijke parlementslid krijgt 28,2 procent van de stemmen en zelfs 42,3 procent van de mensen die al hebben besloten dat ze gaan stemmen en op wie. Voor Joelia Timosjenko van de Moederlandpartij gaat het om respectievelijk 13 en 19,1 procent.

Serhei Tigipko, eerder deze week uit de Partij van de Regio's gezet, krijgt in de peiling respectievelijk 6,1 en 8,8 procent.Michailo Dobkin van de Partij van de Regio's is met 3,6 procent (5,2) ronduit kansloos en dat geldt ook voor de communist Petro Simoneno met 3,2 procent (4,6), Anatoli Hritsjenko met 3 procent (4,3) en Oleh Tiahnibok met 1,6 procent (2,3). Aanvoerder Dmitro Jarsoh van Rechtse Sector sluit de rij met 1,2 procent (1,9).

Darth Father van de Internetpartij is door de Centrale Kiescommissie niet toegelaten voor deelname aan de presidentsverkiezingen van 25 mei. Hij voldeed niet aan de voorwaarden. Er zijn in totaal 23 presidentskandidaten over. Van alle ondervraagden in deze peiling wil 85,4 procent gaan stemmen.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: