donderdag 10 april 2014

Partij van Regio's wil mee onderhandelen in Genève

De Partij van de Regio's wil haar presidentskandidaat Michailo Dobkin als vertegenwoordiger van het zuid-oosten van Oekraïne naar de komende onderhandelingen sturen met Rusland, waarbij ook de Europese Unie en de Verenigde Staten aanschuiven. Rusland wil een vertegenwoordiger van de regio's in het zuiden en oosten bij de besprekingen die vrijwel zeker komende dinsdag en woensdag plaats hebben in Genève.

De Partij van de Regio's is overal te vinden in de lokale besturen in de acht provincies in het zuiden en oosten en omdat de voormalige regeringspartij ook de grootste fractie van het parlement ligt het voor de hand dat Dobkin mee gaat praten.

Het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken heeft al te kennen gegeven dat alleen regeringsvertegenwoordigers naar Genève gaan. Ook de Europese Unie voelt er niet voor. ''We hebben het hier over een bespreking waaraan alleen de ministers van Buitenlandse Zaken mee doen'', liet een woordvoerster van Catherine Ashton, de Eurocommissaris voor Buitenlandse Zaken, vanmiddag weten.

Dobkin was onder de vorige regering gouverneur van Charkiv. Hij staat bekend als een hardliner die tot op het laatst achter toenmalig president Viktor Janoekovitsj bleef staan.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: