zondag 6 april 2014

Nieuwe peiling: Porosjenko op 21 procent

Petro Porosjenko is met 21 procent de populairste presidentskandidaat volgens een peiling van het bureau Rating. Hij wordt gevolgd door Joelia Timosjenko met 11 procent. De peiling werd gehouden voordat Vitali Klitsjko besloot om zich niet kandidaat te stellen en zich achter Porosjenko op te stellen. Klitsjko krijgt in deze peiling nog 10 procent van de stemmen.

Op een vierde plaats staat de voormalige vice-premier Serhei Tihipko met 6 procent. Het onafhankelijke parlementslid Anatoli Hritsenko, de communist Petro Simonenko, Oleh Tiahnibok van Svoboda en Michailo Dobkin, de officiële kandidaat van de Partij van de Regio's, komen alle vier uit op 3 procent.

In de tweede ronde van de presidentsverkiezingen krijgt Porosjenko 36 procent en komt Timosjenko uit op 15 procent. Mocht Timosjenko uitkomen tegen Tihipko, dan krijgt zij 30 procent tegen Tihipko 13 procent. Als Porosjenko en Tihipko tegenover elkaar komen, dan is 46 procent voor Porosjenko en slechts 10 procent voor Tihipko. In de peiling geeft 48 procent van de ondervraagden aan zeker te gaan stemmen, terwijl 31 procent dat nog niet zeker weet.

Bron: Western Information Center

Geen opmerkingen: