woensdag 9 april 2014

Kiezerscomité: hoort SBU Loehansk bij FSB?

Het Nationaal Kiezerscomité in Loehansk twijfelt aan het verhaal over de gijzelaars dat door de SBU in de wereld is geholpen. Het zou weleens zo kunnen zijn dat de Oekraïense staatsveiligheidsdienst in Loehansk wordt beheerst door de FSB, de Russische veiligheidsdienst. Het Nationaal Kiezerscomité wordt gezien als een betrouwbare organisatie die niet zomaar informatie de wereld in helpt.

De SBU meldde eerst dat er 60 gijzelaars in haar hoofdkwartier in Loehansk zaten, waarvan afgelopen nacht 56 werden vrijgelaten na onderhandelingen met de pro-Russische bezetters. De bezetters zouden zich meester hebben gemaakt van de wapenvoorraad en het gebouw hebben beveiligd met explosieven. Ook zouden ze de overgebleven gijzelaars als 'menselijk schild' willen gebruiken bij een aanval door de politie. De bezetters ontkennen dit alles.

Presidentskandidaat Serhei Tihipko bracht afgelopen nacht een bezoek aan de bezetters in het SBU-gebouw. Hij sprak met hen en keek er rond, maar meldde vanmorgen dat hij geen gijzelaars had kunnen ontdekken.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: