maandag 14 april 2014

Jefremov: Partij van de Regio's tegen inzetten leger

De parlementsfractie van de Partij van de Regio's vindt dat de bezette gebouwen in het oosten van het land niet met geweld door de autoriteiten mogen ontzet. Dat heeft fractievoorzitter Oleksandr Jefremov vanavond gezegd tijdens een vergadering van de agendacommissie van het parlement. ''Wij zijn tegen het gebruik van geweld. Meer nog, we vinden het inzetten van het leger tegen Oekraïense burgers volstrekt onaanvaardbaar.''

Eerder vandaag lagen parlementsleden van de voormalige regeringspartij zelf onder vuur, zij het dan in figuurlijke zin. De fractievoorzitters Vitali Klitsjko van Oedar en Oleh Tiahnibok van Svoboda lieten weten dat parlementsleden en presidentskandidaten die de kant van de separatisten kiezen hun onschendbaarheid als volksvertegenwoordiger moeten verliezen.

Daarbij werd gedoeld op de parlementsleden Tsjariov en Kolesnitsjenko van de Partij van de Regio's en een aantal communistische parlementariërs. "Terroristen en Russische provocateurs zijn niet onze belangrijkste vijanden. Het zijn onze eigen mensen daar die alles maar laten geworden'', meende Klitsjko.

Bronnen: Kyiv Post, Western Information Center

Geen opmerkingen: