donderdag 17 april 2014

Actie bij McDonalds: koop geen Russische waar

Bij de vestigingen van de fastfoodketen McDonalds in Kiev is gisteren gedemonstreerd tegen de verkoop van Russische producten. In de restaurants wordt thee van Lipton en Greenfield, maar ook tomatensap uit Rusland geserveerd. De demonstranten zijn daar tegen. Zij willen dat alleen nog producten uit eigen land worden verkocht, zeker geen Russische.

''Met thee en tomatensap uit Rusland betaalt u voor Russische kogels'', hielden de demonstranten klanten en personeel van de restaurants voor. Zij plakten her en der actiestickers en riepen de managers van McDonalds op om te stoppen met het inkopen van spullen uit Rusland. De pas begonnen campagne wordt vooral gevoerd in Odessa, Mikolajiv, Cherson, Vinnitsja, Lviv, Poltava en Kiev.

McDonalds ligt toch al onder vuur. De Amerikaanse fastfoodketen heeft de vestigingen op de Krim noodgedwongen gesloten na de annexatie van het gebied door Rusland. Een opiniepeiling eerder deze week gaf aan dat veel Russen vinden dat McDonalds niet meer welkom moet zijn in hun land.

Bron: Western Information Center

Geen opmerkingen: